אין מוצרים בעגלה

הוספת הערה להזמנה

יש לך קוד קופון?

פרטי המשלוח

0

אודות התה הירוק

מה זה תה ירוק?
מהן סגולות תה ירוק? 

כמה תה ירוק מומלץ לשתות? 
כמה קפאין יש בתה ירוק? 
איך להכין תה ירוק?

אנשי המקצוע של תה אוצ'ה עושים לכם סדר.

כולנו שמענו שתה ירוק הוא בריא היות שהוא מכיל נוגדי חימצון, בואו נעמיק קצת יותר.

מהם נוגדי חימצון?

תה ירוק מכיל כמות גדולה של נוגדי חימצון, הנקראים גם אנטי-אוקסידנטים.
אלו הם חומרים מועילים אשר "נדבקים" לרדיקליים חופשיים (תיכף נרחיב גם על זה...) ומנטרלים את היכולת שלהם לגרום נזק לתאים בגופנו.

מהם רדיקלים חופשיים?

רדיקלים חופשיים הם סוג של פסולת הנוצרת בגופנו באופן טבעי, כתוצר לוואי של חילוף החומרים במערכת העיכול.
בנוסף רדיקלים חופשיים עלולים לחדור לגופנו גם כתוצאה מחשיפה לזיהום אוויר, עישון או קרינה. הרדיקלים החופשיים מסתובבים בגופנו, "נדבקים" לתאים בריאים,
פוגעים בהם ולאורך זמן מגדילים את הסיכון שלנו לחלות במחלות סרטן, מחלות לב, אלצהיימר, פרקינסון ומאיצים תהליכי הזדקנות בגוף.

 

מה היתרון בנוגדי החימצון הנמצאים בתה ירוק לעומת מזונות אחרים?

מחקרים רבים מראים כי נוגדי חמצון מצויים לא רק בתה ירוק, אלא במזונות נוספים כמו ירקות, פירות ויין אדום. היתרון בתה ירוק הוא כפול.
ראשית, נוגדי החמצון מצויים בתה ירוק בריכוז גבוה יחסית לשאר המזונות. שנית, אם אנחנו מעוניינים לקבל מנה יומית קבועה של נוגדי חימצון,
הרבה יותר קל וזמין לנו לשתות כמה כוסות של תה ירוק ביום מאשר לאכול כמות גדולה מאד של ירקות ופירות, או מאשר לשתות כמות גדולה של יין אדום.

 

כמה תה ירוק מומלץ לשתות?

יתרונותיו של תה ירוק נשמרים באופן היעיל ביותר כששותים אותו באופן יומיומי לאורך זמן. התדירות המומלצת משתנה ממחקר למחקר.
ישנם מחקרים שהראו תועלת בשתיית תה ירוק החל מ-3 ספלים בשבוע. אך מרבית המחקרים מדברים על כמות של כ-3 עד 5 ספלי תה ביום.
כמו כל מזון אחר יש לצרוך במידה ולא להפריז. לאנשים הרגישים לקפאין מומלץ לא לצרוך תה ירוק בשעות הערב (גם על כך נרחיב מיד...).

 

כמה קפאין יש בתה ירוק?

לפי נתוני איגוד הדיאטנים האמריקאי, בכוס תה יש בין שליש לחמישית בלבד מכמות הקפאין לעומת ספל קפה, בממוצע.
כלומר בכוס תה יש משמעותית פחות קפאין מאשר בכוס קפה.
קפאין מוזכר לא אחת בנימה שלילית, אך לא רבים יודעים כי מחקרים מצאו בו דווקא תכונות חיוביות כמו המרצת פעילות מוחית אצל ילדים, מגן מפני סרטן וכו'.
מידע נוסף ניתן למצוא בטבלת הקפאין המלאה ומחקרים על השפעת הקפאין.


מה ההבדל בין תה ירוק לתה רגיל?

גם תה ירוק וגם תה רגיל, או בשמו המקצועי "תה שחור", מיוצרים מאותו צמח שנקרא "קמליה סיננזיס". ההבדל הוא בתהליך שעוברים עלי התה לאחר שנקטפו.
בייצור התה השחור, העלים עוברים חימצון (התססה).
לעומת זאת, בתה ירוק מוותרים על שלב החימצון של עלי התה ומייבשים את העלים בעודם ירוקים ובכך נשמרים הרכיבים המועילים בצורה טובה יותר.

 

איך כדאי להכין תה ירוק?


התה נמכר בתיונים או כעלים בתפזורת. עלי תה בתפזורת עדיפים על פני תיונים, מכיוון שהעלה קרוב יותר לצורתו המקורית.
בתיונים לרוב משתמשים בפירורי תה, הנקראים בשפה המקצועית "אבק", שהם מוצר תעשייתי ונחות לעומת העלים.
על מנת לחלוט עלי תה ירוק, מומלץ להשקיע בקנקן נוח המכיל מסננת.
ניתן להשיג כיום מגוון קנקנים המיועדים לחליטות כמו: קנקני ברזל יצוק, קנקני זכוכית פיירקס ואפילו קנקני פלא.
את התה מומלץ לחלוט בטמפרטורה של 80 מעלות למשך 2-4 דקות בלבד. בהשריה של יותר מ-4 דקות עשוי להתקבל טעם לוואי מר.
מומלץ לקרוא גם את הוראות ההכנה המפורטות.

יש לכם שאלה נוספת על תה ירוק שלא קיבלתם עליה תשובה? צרו קשר וננסה לסייע.


ספל תה ירוק



 

 

 

 

 


 

דלג לתוכן מרכזי