אין מוצרים בעגלה

הוספת הערה להזמנה

יש לך קוד קופון?

פרטי המשלוח

0

תה ג'ינג'ר / זנגוויל

אחד הצמחים המהוללים ביותר מבחינת סגולות בריאותיות הוא שורש הג'ינג'ר, או זנגביל בעברית (ובלועזית: Zingiber officinale).
הג'ינג'ר הוא צמח עשבוני רב שנתי המסוגל להגיע לגובה של מטר. הג'ינג'ר נושא עלים מאורכים ותפרחת זהובה-ורדרדה,
אך חלקו החשוב נמצא מתחת לפני האדמה – קנה השורש שלו, שצבעו חום בהיר, צורתו מסועפת וטעמו מרענן, עוקצני בחריפותו ומיוחד.
שורש הג'ינג'ר משמש רבות בבישול כתבלין, בהכנת משקאות, כשמן אתרי וגם ברפואה העממית.

ההיסטוריה של הג'ינג'ר

מקורו של הג'ינג'ר הוא בדרום מזרח אסיה. למעלה מאלפיים שנה מוכר השורש כתבלין וכצמח מרפא יעיל, בארצות המזרח וגם ארצות ערב.
דיוסקורידס, רופא, פרמקולוג ובוטניקאי יווני, תיאר במאה הראשונה לפני הספירה את הג'ינג'ר כחומר יעיל בטיפול בבעיות קיבה ובסתירת רעלים.
חז"ל התייחסו אליו כחומר לעיסה שהיה מיועד ככל הנראה לריפוי או לשיפור ריח הפה. לאורך ימי הביניים שימש הג'ינג'ר כמרכיב בתרופות לטיפול בכאבי גרון,
כאבי אוזניים וכאבי בטן, בעיות ראייה, חימום הגוף, הפחתת גזים, שיפור הזיכרון וריפוי צהבת.

הסגולות הרפואיות של הג'ינג'ר

גם היום ג'ינג'ר נחשב ליעיל בהרגעת מערכת העיכול כגון במקרים של מחלת נסיעות ומחלת ים, מפחית בחילות והקאות, נוגד דלקות כגון דלקות מפרקים,
נוגד חיידקים וממריץ את מערכת החיסון (למשל על ידי גרימת הזעה). 
מחקרים מסוימים אף מצביעים על יכולתו להגן על הגוף מפני סרטן המעי הגס וסרטן השחלות (מומלץ לקרוא: מחקרים נוספים אודות סגולות התה). 
מחקרים אחרים מראים שהג'ינג'ר מסייע למחזור הדם בדרכים רבות: איזון לחץ דם, הורדת רמת הסוכר בדם ושיפור זרימת הדם.

המנגנונים האפשריים שנמצאו כעשויים להסביר את השפעתו של הג'ינג'ר על הגוף ומערכותיו טמונים בחומרים שהג'ינג'ר מכיל. 
סוג אחד של חומרים הוא ג'ינג'רול – קבוצה של שמנים נדיפים חיוניים מסוג קטונים. הג'ינג'רול מעניק לג'ינג'ר את חריפותו ואת תכונותיו ממריצות העיכול. 

בנוסף, הג'ינג'ר מכיל גם פרוטאזות – אנזימים שמפרקים חלבונים, להם מייחסים את פעילותו האנטי-דלקתית.
לאחרונה נמצא כי הג'ינג'ר מכיל נוגדי חמצון, שידועים ביכולתם להגן על הגוף מפני מחלות.
בנוסף, הוא מקור למגנזיום ולויטמינים ומינרלים נוספים.

כיצד משתמשים בג'ינג'ר?

על מנת לנצל את יכולותיו הרפואיות של הג'ינג'ר עד תומן, הדרך המומלצת ביותר לצרוך אותו היא בחליטה (ניתן גם לצרוך בתה ירוק).
בין אם חם או קר, הוא שומר על המרכיבים הפעילים של השורש. חליטות המכילות ג'ינג'ר או תה ג'ינג'ר ניתן למצוא בקלות בסופרמרקט, בחנויות טבע או בשוק.
לחלופין, ניתן להוסיף ג'ינג'ר טרי למים חמים, לחליטות או לתה מסוגים שונים.

דרך נוספת לצרוך את הג'ינגר היא בהוספה לתבשילים: כתבלין, כג'ינג'ר כבוש או פשוט לחתוך פרוסות ממנו, או לגרד אותו, לתוך התבשיל.
הג'ינג'ר המומלץ לקניה ולשימוש בבישול ובהכנת משקאות הוא הג'ינג'ר הטרי ולא המיובש. כך גם טעמו חזק יותר וגם השפעתו הבריאותית חזקה יותר.

כאשר קונים ג'ינג'ר טרי, יש לשים לב לכך שהקליפה שלו הדוקה ומתוחה ושהוא נוקשה למגע. בג'ינג'ר צעיר וטרי אין צורך לקלף את הקליפה וניתן לגרד אותו כמו שהוא.
ג'ינג'ר טרי לא מקולף, ניתן לאחסן במקרר עד שלושה שבועות ורצוי לעטוף אותו בנייר מגבת לשמירה על הלחות. ניתן לאחסן אותו במקפיא שלם או חתוך לחתיכות עד חצי שנה.
אבקת ג'ינג'ר רצוי לאחסן בקופסת זכוכית אטומה במקום יבש, חשוך וקריר.

טיפ חשוב: על פי הרפואה הסינית אחת הדרכים היעילות ביותר להילחם בצינון ובהתקררות היא שתייה של תה ג'ינג'ר עם לימון ודבש.

דלג לתוכן מרכזי