טיפים להכנת תה בחליטה
השתמשו בכלים נוחים. השיטה המומלצת להכנת חליטות תה היא בקנקן תה המכיל מסננת. הרתיחו מים טריים. המים מהווים 99% מהמשקה ומשפיעים מאד על הטעם.
|
![]() |
להלן טמפרטורת המים המומלצת לכל סוג תה: |
כך עושים בסין | טמפרטורת המים | סוג התה | ||||
עוצרים את ההרתחה כשנוצרות בועות זעירות בגודל של |
70-80 מעלות צלזיוס | תה ירוק | ||||
עוצרים את ההרתחה כשהבועות גדלות ומתחילות לעלות אל |
80-90 מעלות צלזיוס | תה אולונג | ||||
משתמשים במים רותחים מבעבעים וגועשים "כמו במורד נהר". |
95-100 מעלות צלזיוס | תה שחור | ||||
משתמשים במים רותחים מבעבעים וגועשים "כמו במורד נהר". |
95-100 מעלות צלזיוס | חליטות צמחים (כולל רויבוס) |
משך החליטה. "חליטה" היא ההשריה של עלי התה בתוך המים. לכל סוג תה משך החליטה המתאים לו.
חליטה קצרה מדי מפיקה תה דליל. חליטה ארוכה מדי תגרום לתה לקבל טעם מר, לכן יש להוציא בזמן את עלי התה מן המים.
• תה ירוק: 1-2 דקות.
• תה אולונג: 2-3 דקות.
• תה שחור: 3-5 דקות.
• חליטות צמחים (כולל רויבוס): 5-10 דקות.
אחסון נאות. תה יכול לשמור על טעם וארומה למשך חודשים ארוכים, בתנאי שנשמר בתנאי אחסון נאותים.
האויבים הגדולים של תה הם: חמצן, לחות ואור. בתום כל שימוש, סיגרו היטב את האריזה.
שימרו בארון קריר, יבש ומוצל. לא במקרר.