אין מוצרים בעגלה

הוספת הערה להזמנה

יש לך קוד קופון?

פרטי המשלוח

0

טיפים להכנת תה בחליטה

 

השתמשו בכלים נוחים. השיטה המומלצת להכנת חליטות תה היא בקנקן תה המכיל מסננת.
שיטה זו מאפשרת לעלים לנוע בחופשיות בחלל המים, למצות את הטעם באופן אופטימלי ולסנן בנוחות את העלים בתום ההכנה. 
לחלופין, אפשר להשתמש בכדור חליטה, אך אם הכדור קטן מדי, העלים עלולים להיות דחוסים והחליטה תצא דלילה.

הרתיחו מים טריים. המים מהווים 99% מהמשקה ומשפיעים מאד על הטעם.
מומלץ להשתמש במים טריים ומסוננים. מים שהורתחו זמן רב מדי, או שהורתחו יותר מפעם אחת, יאבדו מתכולת החמצן שבהם וטעמם יהיה תפל.


חממו את הכלים מראש. מיזגו מעט מים חמים לתוך קומקום התה, חכו מעט שיתחמם ושיפכו. עשו אותו דבר לספלים. 

כמות התה. ככלל, שימו כפית גדושה של תפזורת עבור כל ספל. אם מכינים בקומקום, הוסיפו כפית נוספת "בשביל הקומקום".
את הכמות המדויקת המתאימה לכם, תקבעו לפי הטעם והניסיון.


טמפרטורת המים. לכל סוג תה טמפרטורת המים המתאימה לו. מים חמים מדי עלולים "להרוג" את הטעם של התה.
מים פושרים מדי לא יוציאו מהתה את מלוא הטעם.

 

להלן טמפרטורת המים המומלצת לכל סוג תה:

 

כך עושים בסין     טמפרטורת המים     סוג התה

עוצרים את ההרתחה כשנוצרות בועות זעירות בגודל של
"עיני דג" או "עיני סרטן" בתחתית ובצידי הקומקום.

70-80 מעלות צלזיוס תה ירוק

עוצרים את ההרתחה כשהבועות גדלות ומתחילות לעלות אל
פני המים כמו "שרשרת פנינים".

80-90 מעלות צלזיוס תה אולונג

משתמשים במים רותחים מבעבעים וגועשים "כמו במורד נהר".

95-100 מעלות צלזיוס תה שחור

משתמשים במים רותחים מבעבעים וגועשים "כמו במורד נהר".

95-100 מעלות צלזיוס חליטות צמחים (כולל רויבוס)

 

משך החליטה. "חליטה" היא ההשריה של עלי התה בתוך המים. לכל סוג תה משך החליטה המתאים לו.
חליטה קצרה מדי מפיקה תה דליל. חליטה ארוכה מדי תגרום לתה לקבל טעם מר, לכן יש להוציא בזמן את עלי התה מן המים.

• תה ירוק: 1-2 דקות.
• תה אולונג: 2-3 דקות.
• תה שחור: 3-5 דקות. 
• חליטות צמחים (כולל רויבוס): 5-10 דקות. 

אחסון נאות. תה יכול לשמור על טעם וארומה למשך חודשים ארוכים, בתנאי שנשמר בתנאי אחסון נאותים. 
האויבים הגדולים של תה הם: חמצן, לחות ואור. בתום כל שימוש, סיגרו היטב את האריזה. 
שימרו בארון קריר, יבש ומוצל. לא במקרר.

טיפים להכנת תה שחור

טיפים להכנת תה ירוק

טיפים להכנת תה אולונג

טיפים להכנת חליטות צמחים

טיפים להכנת אייס טי / תה קר

לרכישת מוצרי תה

דלג לתוכן מרכזי