סוגי תה
כל סוגי התה בעולם מיוצרים מצמח אחד ויחיד שנקרא "קמליה סיננזיס" או "קמליה סינית" (Camellia Sinensis), או בשפת העם "שיח התה". |
![]() |
סוגי תה נפוצים
סוגי תה הבסיסיים המיוצרים משיח התה הם: תה ירוק, תה שחור, תה אולונג ותה לבן. ההבדל בין סוגי התה נובע מתהליך ייצור שונה, המקנה לכל סוג את הטעם והאופי שלו.
תה ירוק
תה ירוק מכיל עלי תה שיובשו בעודם ירוקים. נקרא בשפת העם "תה סיני" או "תה יפני" והוא אמנם סוג התה הנפוץ ביותר בסין וביפן.
בעקבות הצטברות מחקרים רבים אודות סגולותיו הבריאותיות של תה ירוק, הפופולריות שלו נמצאת כיום בעליה גם בקרב צרכנים מערביים.
מומלץ לעבור למאמר על סגולותיו של תה ירוק.
תה שחור
תה שחור מכיל עלי תה שעברו חימצון עד שקיבלו גוון חום-אדמדם עד חום-שחור, ומכאן שמו "תה שחור".
תהליך החימצון הנקרא לעתים "התססה" הוא תהליך טבעי המתרחש כאשר עלי התה נחשפים לאוויר חם לאחר קטיפתם.
הדבר דומה לבננה שמשחירה אם משאירים אותה מספיק זמן חשופה לחמצן. החימצון מקנה לתה שחור טעם עשיר וכבד יותר מתה ירוק.
זהו התה הנפוץ ביותר באירופה, ברוסיה, במדינות ערב ובהודו. לעתים נקרא בשפת העם "תה אנגלי".
מומלץ לקרוא מידע נוסף על תה שחור
למוצרי תה שחור של אוצ'ה
תה אולונג
תה אולונג הוא מעין שלב ביניים בין תה ירוק לתה שחור. אולונג מכיל עלי תה שעברו חימצון קצר יותר מתה שחור, אך ארוך יותר מתה ירוק.
עלי התה מקבלים גוון חום-ירקרק. זהו תה נפלא, הנחשב בסין אולי לתה החגיגי ביותר, משמש לעתים קרובות כתה לאורחים או לאירועים מיוחדים.
תה אולונג מיוצר בכמויות קטנות יותר מתה ירוק ושחור והוא פחות מוכר במדינות המערב.
תה לבן
תה לבן הוא תה שדומה לתה ירוק, אך מיוצר רק מניצני התה הצעירים ביותר אשר יוצאים פעם בשנה בתחילת האביב.
ניצני העלים של צמח התה מכוסים פלומה לבנה ומכאן שמו "תה לבן". תהליך העיבוד של תה לבן הוא קצר יותר מזה של תה ירוק,
ולפיכך נשמרים בו עוד יותר אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חימצון) מאשר בתה ירוק. בסין הקיסרית נהוג היה לשלם לקיסר מס באמצעות עלי תה לבן.
למוצרי תה לבן של אוצ'ה
תה קמומיל
צמח הקמומיל (בבונג) ידוע מאות שנים כבעל סגולות מרגיעות ומרפאות, בין היתר בעיות בעיכול, כאבי ראש, דלקת עיניים ומצבים דלקתיים נוספים.
מומלץ לקרוא עוד בנושא יתרונות בריאותיים של תה קמומיל.
תה יסמין
יסמין הוא שיח ריחני קסום אליו נקשרו סגולות רבות במהלך השנים. היסמין מגיע לשיא הפריחה בסין בחודשים יולי אוגוסט,
אז קוטפים אותו, מערבבים עם עלי תה ירוק וכך נוצר תה היסמין אשר הפך שם נרדף לתה סיני.
מומלץ להכנס ולקרוא על סגולותיו של תה יסמין.
תה ג'ינג'ר (זנגביל)
ג'ינג'ר או זנגוויל הוא שורש חריף וארומטי, בעל שימושים רבים במטבח והוא אחד הצמחים המהוללים ביותר מבחינת הרפואה הסינית.
קראו על יתרונותיו של תה ג'ינג'ר.
במזרח הרחוק ישנם סוגים נוספים וייחודיים של תה כגון: תה צהוב, תה מעושן (לפסנג סוצ'ונג), תה מיושן (פו-אר) ותה דחוס.
אולי יעניין אתכם גם-